Δράμαλη Ξένη

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Ξένη Δράμαλη

 

Η Ξένη Δράμαλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1913.

Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του ελαφρού μουσικού θεάτρου (πρωτοεμφανίστηκε το 1936) είχε κάνει σοβαρές σπουδές πιάνου και τραγουδιού στο Ελληνικό Ωδείο.

Κόρη του Γεωργίου Δράμαλη, διέπρεψε στην οπερέτα, είτε συνεργαζόμενη με ονομαστούς θιάσους του Χώρου (Γ. Δράμαλη, «Οπερέτας Πρωτευούσης», Θεάτρου «Μπουρνέλλη», Σοφίας Βέμπο, Κούλας Νικολαϊδου, Θεάτρου «Σαμαρτζή», κ.λπ.) είτε συγκροτώντας δικούς της θιάσους (με Νίκο Σταυρίδη, Κούλη Στολίγκα, κ.ά.).

Την περίοδο 1950-51 έπαιξε στη Θεσ/νίκη με τον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου-Λέλας Σκορδούλη-Τακη Κάσση, κ.λπ.)

Το 1949 ήταν περιοδεία στις ΗΠΑ (Ντητρόιτ, Ν. Υόρκη, Σικάγο, κ.λπ.).

Από το 1952 ήταν στο προσωπικό του ΕΙΡ (ως παραγωγός εκπομπών), εγκαταλείποντας το θέατρο.

Για ένα διάστημα ήταν σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σταυρίδη. 

Φιλμογραφία

Ο παπατρέχας (1966) [Ελπίδα (Έλπα)]
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Κόκκινα φανάρια (1963)
Το τυχερό πανταλόνι (1963)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...