Ιωακειμίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης  γεννήθηκε στις  7 Μαΐου του 1939 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία του ρόλου του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην ταινία «Παπαφλέσσας».

Ο Ιωακειμίδης ξεχώριζε για την χαρακτηριστική του, βαθιά φωνή, αλλά και για την πληθωρική του παρουσία στο σανίδι του θεάτρου και στηνμικρή και μεγάλη οθόνη, όπου πρωταγωνίστησε σε δεκάδες παραγωγές.

Αλλά και σαν σκηνοθέτης ο ίδιος, διακρίθηκε με τις παραστάσεις που ανέβασε στο «Πολύτεχνο» θέατρό του.

Κηδεύτηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Find My Store

FINDMYSTORE

Διαφήμισε σ' εμάς την Επιχείρησή σου, τα Προϊόντα σου και τις Υπηρεσίες σου και κάνε τη ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΞΥΠΝΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

                              

Φιλμογραφία   

  • Οι Υπερήφανοι (1962) Αρβανίτης
  • Με τη λάμψη στα μάτια (1966)
  • Λαμπίρης εναντίον παρανόμων (1967) …… μπάρμαν σε καμπαρέ
  • Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά (1967) …… αστυνομικός
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Ληστεία στην Αθήνα (1969) …… αστυνομικός
  • Η ώρα της αλήθειας (1969)
  • Βαβυλωνία (1970) …. Αρβανίτης
  • «Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21» (1971) ….. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
  • Οι αμαρτωλή (1971) ….. αστυνομικός
  • Υπερήφανοι αετοί (1971)
  • Δώστε τα χέρια (1971) …. Δημούλης
  • Μπουμ ταραταζούμ (1972)
  • Οι βάσεις και οι Βασούλα (1974) …. αφεντικό νυχτερινού κέντρου
  • «Αφροδίτη» (1977)
  • Οι κυνηγοί (1977)
  • Η βαλίτσα του παπά (1978) ….. Σάββας
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979) ….. Νοβάλσκι
  • Γυναίκες στα όπλα (1979) ….. Κυριάκος Δεκαφούλιας
  • Ο ποδόγυρος (1980) ….. Βαγγέλης Λέπουρας
  • «Τα Παιδιά της Πιάτσας» (1981)
  • Πάμε για καφέ; (1981) ….. Τ3
  • Ένας κοντός θα μας σώσει (1981) ….. Παναγής
  • Απίθανοι, αλλιώτικοι κι ωραίοι (1982) …. Προκόπης
  • «Οι ιερόσυλοι» (1983)
  • «Η οργή των θεών» (1994)
  • Κορίτσια για τσίμπημα (1985) ….. ( Πελοπίδας Παπαστεφάνου
  • Επαμεινώνδας (ταξίαρχος) και δυο αυγά τουρκίας (1987)
  • Υπέρ επείγον (1989) …. Νικόλαος
  • «Χώμα και νερό» (1999)

Βιντεοταινίες   

  • Μια κυρία στον υπόκοσμο (1988)
  • Οι συνένοχοι (1988)
  • Ταμπάκος ο ηλεκτρονικός γύφτος (1987)
  • Ο λαχαναγορίτης (1987)
  • Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας (1986)
  • Το γλυφιτζούρι (1985)
  • Ο θάνατος έχει δυο όψεις (1985)
  • Ο ταξιτζής μας (1985)

Photo Gallery

Dimitris_Ioakimidis ioakimidis_140608979 images 1816 10689625_352665218233476_7861832823297793648_n

Σχόλια
Πηγή

Ο ellinikoskinimatografos.gr σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις. Γι αυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.

Comments

comments