Χαρτοματζίδης Γιάννης

 

Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ο Γιάννης Χαρτοματζίδης ήταν Έλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.
Σκηνοθέτησε πολλές γνωστές ταινίες της δεκαετίας του 1980 με πρωταγωνιστέςτον Στάθη Ψάλτη, τον Σωτήρη Μουστάκα και άλλους δημοφιλείς ηθοποιούς. Ο σκηνοθέτης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι το θάνατό του ασχολήθηκε ενεργά με τον Οργανισμό συλλογικής διαχείρισης σκηνοθετών, σεναριογράφων και άλλων δημιουργών «Αθηνά», ως μέλος του Δ.Σ. και ταμίας.
Συνεργάστηκε με τον παραγωγό Γιώργο Καραγιάννη και τον Όμηρο Ευστρατιάδη. Μερικές από τις ταινίες που είχε κάνει -κυρίως με παραγωγό τον Γιώργο Καραγιάννη- είναι οι «Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν», «Ροζ Γάτος», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Λαλάκης ο Εισαγόμενος».
Πέθανε τον Ιούνιο του 2013 σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν δίνοντας μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Φιλμογραφία

1984 Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!
1984 Μάντεψε τι κάνω… τα βράδυα (Ο ανοιχτομάτης) 
1984 Λαλάκης ο εισαγόμενος 
1985 Ψηλός λιγνός και ψεύταρος 
1985 Ο ροζ γάτος 
1986 Ράκος νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας 
1987 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε… αλλά ο Ψάλτης μένει 
1987 Ο τρελλογιατρός 
1987 Αδελφή μου.. αγάπη μου / Ο άσωτος
1987 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν 
1988 Ένας αλλά… Λέων (Best of the best) 
1988 Εραστής… από χαρτόνι 
1988 Ο μεγάλος παραμυθάς 
1988 Η κρουαζιέρα του έρωτα 
1988 Ξενοδοχείο «Καστρί»
1988 Ακαταμάχητος πιλότος 
1988 Ξαφνικός πειρασμός 
1989 Απαγωγή στα τυφλά 

[sc1]wikipedia.org

Σχόλια
Loading...