Αποστολίδης Γιάννης

Γιάννης Αποστολίδης

Πραγματικό όνομα Ρεβύθης. Γεννήθηκε το 1894. Γνωστός ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου στη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του (εμφανίστηκε το 1913 και συνταξιοδοτήθηκε το 1970) συνεργάστηκε και με θιάσους ποικίλου ρεπερτορίου και με μουσικούς θιάσους. Έτσι, λ.χ. το 1920 εμφανίστηκε (στον ρόλο του «Μπλαζέ») στην επιθεώρηση «Πειρασμός» του Αιμ. Δραγάτση (Θέατρο «Πανόραμα») και λίγο αργότερα στην επιθεώρηση «Καμπαρέ» του Π. Δημητρακόπουλου (Θίασος Μ. Κοτοπούλη). Επίσης, το 1940, εμφανίστηκε στην επιθεώρηση «Πολεμικές καντρίλιες», κ.λπ. Πέθανε το 1974.

Φιλμογραφία

Για την αγάπη της (1930)
Η θύελλα πέρασε (1943)
Χειροκροτήματα (1944)
Καταδρομή στο Αιγαίον (1946)
Δυο τραγούδια στην Ελλάδα (1946)
Παιδιά της Αθήνας (1947)[Γιώργος Μακρίδης, πατέρας Τάκη]
Ματωμένα Χριστούγεννα (1951) [καπετάν Νικόλας]
Ανοιχτή θάλασσα (1954)[καπτα-Μπάρκος]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959) [Βένος]
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...