Βούλγαρη – Βέμπο Μαρία

Μαρία Βούλγαρη – Βέμπου

Η Μαρία Βούλγαρη – Βέμπου γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Σύζυγός της υπήρξε ο Ανδρέας Βέμπος αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δυο γιους, το 1963 και 1966. Απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1952 στη παράσταση »Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Έλαβε μέρος σε λίγες κινηματογραφικές ταινίες ερμηνεύοντας δεύτερους ρόλους.
Φιλμογραφία
Ο αλύγιστος (1968)
Ο ατσίδας (1962) [Βούλα Μαυροφρύδη]
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Κλειώ]
Έξω οι κλέφτες (1961) [Τριανταφυλλιά Αδάμαντα]
Το έξυπνο πουλί (1961) [Ηρώ Δαλέζη]
Σαρακατσανισσα (1959)[Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...