Βίντεο με αποσπάσματα ταινιών του Λάκη Κομνηνού

 

Λάκης Κομνηνός

Ο Λάκης Κομνηνός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λέσβο, αλλά η απώτερη καταγωγή της οικογένειάς του είναι από την Κεφαλλονιά. Φοίτησε για δύο χρόνια στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα Κινηματογράφου και Θεάτρου στην Ακαδημία Τεχνών του Ιλινόις στις ΗΠΑ.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην τραγωδία, «Αντιγόνη» και στον κινηματογράφο στην ταινία, «Εγωισμός» (με το όνομα Λάκης Πάστος). Διακρίθηκε στον κινηματογράφο σε ρόλους ωραίου και μοιραίου άντρα, «αρχηγού των κακών», κατασκόπου – πράκτορα, ξένου (Γερμανού ή Άγγλου), ή νεαρού με πλούσια καταγωγή.

Τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνίστησε σε κοσμοπολίτικες ταινίες, κάποιες από τις οποίες είχαν διεθνές καστ και υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα μπάτζετ, ενώ κυκλοφόρησαν και σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.

Φιλμογραφία

1964 Εγωισμός
1965 Γλυκειά γλυκειά μου Αγάπη
1966 Οι ΈνοχοιΟι Εκδικηταί

Δάκρυα για την Ηλέκτρα

1968 Αγάπη και ΑίμαΓοργόνες και Μάγκες
1969 Δυο Πόδια σ΄ ένα Παπούτσι
1970 Οι Γενναίοι του ΒορράΕγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ

Μάρθα η Γυναίκα του Πόνου

Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω

1971 Φλογισμένη ΣάρκαΕκείνο το καλοκαίρι

Η Χαραυγή της Νίκης

Καταναλωτική Κοινωνία

28η Οκτωβρίου ώρα 5:30

1972 Οι ΕκβιασταίΟι Απάνθρωποι
1973 Τανγκό 2001
1974 Παύλος ΜελάςΈγκλημα στο Καβούρι
1975 Συνωμοσία στη ΜεσόγειοΔολοφονήστε τον Μακάριο
1976 Καυτές Διακοπές
1979 Το Χαμόγελο της Πυθίας
1980 Ρένα να η Ευκαιρία
1982 Το κόκκινο ΤρένοΠαγίδα στην Ελλάδα

Εγώ και το πουλί μου

Ο Καπιταλίστας και η Τραγουδίστρια

Η Μανούλα το Μανούλι και ο Παίδαρος

1995 Transito
1999 Ο Ανθός της Λίμνης
2002 Στη Σκιά του Λέμυ Κώσιον
2015 Ουζερί Τσιτσάνης

Ευχαριστούμε πολύ τον καλό μας φίλο, Ματθαίο Σόκαλη για το βίντεο που μας έχει παραχωρήσει.

Σχόλια
Loading...