Βίντεο με αποσπάσματα ταινιών του Θεόδωρου Έξαρχου

Θόδωρος Έξαρχος

Ο Θόδωρος Έξαρχος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1930, σπούδασε στη σχολή του Εθνικού και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1951, με το Θίασο της Κατερίνας στο έργο «Βροχή». Έκανε τα πρώτα κινηματογραφικά του βήματα το 1957 στην ταινία «Της τύχης τα γραμμένα». Έκτοτε εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες, πολλές από τις οποίες υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες στην εποχή τους. Ανάμεσά τους, το «Ου κλέψεις» (1965), η «Μαντώ Μαυρογένους» (1971), η «Αναζήτηση» (1972) και η «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη. Σταθμός στην καριέρα του υπήρξε επίσης η τηλεοπτική σειρά «Άγνωστος πόλεμος». 

Φιλμογραφία

 
Πολιτικη κουζίνα (2003) [Θρασύβουλος]
Ο κλοιός (1987) [θείος]
Θεόφιλος (1987)
Πανικός στα σχολεία (1982) [αστυνόμος]
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Αστερισμός της παρθένου (1973) [οφθαλμίατρος]
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση(1973) [διευθυντής περιοδικού]
Αναζήτησις… (1972) [Ιωσήφ]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Αριστείδης Νικολαΐδης]
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [παπάς]
Ώρες αγάπης, ώρες πολέμου (1970)
Αγωνία (1969)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [δικηγόρος]
Η κραυγή μιας αθώας (1969)
Ληστεία στην Αθήνα (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Στον ίλιγγο της ζωής (1969) [Βάσος]
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968) [Ανδρέας]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968) [Μανωλιός Πετρακάκης]
Άδικη κατάρα (1967) [Φώτης]
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Ο 13ος (1967) [Θανάσης Μπούμας]
Η κόρη της Πενταγιώτισσας (1967)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1967)
Πυρετός στην άσφαλτο (1967) [μαιευτήρας]
Με τη λάμψη στα μάτια (1966) [παπάς]
Γεύση από έρωτα (1966) [Χρήστος]
Σκλάβοι της μοίρας (1966) [Λάκης] 
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966)
Εμείς οι αμαρτωλοί (1966)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966) [Βλισίδης]
Με πόνο και με δάκρυα (1965) [γιατρός]
Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)
Ξαναγύρισε κοντά μου (1965)[συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρη Μαυράκη]
Ου κλέψεις (1965) [παπάς] 
Ο μεγάλος όρκος (1965)
Περιφρόνα με γλυκιά μου (1965) [γιατρός]
Είμαι μια δυστυχισμένη (1964) [Τηλέμαχος]
Λόλα (1964)
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964) [Τώνης Περάκης]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [γυμναστής]
Είναι σκληρός ο χωρισμός (1963)
Διεστραμμένοι (1963) [Αλέκος Ιωαννίδης]
Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962)
Δεν γνώρισα μητέρα (1962) [Μπένος]
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962)
Πεζοδρόμιο (1962)[αστυνομικός]
Αμαρτωλές (1962)[αστυνομικός-επικεφαλής ομάδας εφόδου στο σπίτι της μαντάμ Ρίτας]
Ηλέκτρα (1961)
Ματωμένα στέφανα (1961) [Λάμπρος]
Είμαι αθώος (1960) [συνταγματάρχης Σάντερ]
Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ… (1960)
Το νησί της αγάπης (1960)
Ερωτικές ιστορίες (1959)
Είμαι παιδί σου μανούλα (Όλα για το παιδί της) (1958) [Πέτρος]
Μόνο για μια νύχτα (1958) [Στρατής]
Της τύχης τα γραμμένα (1957)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Ευχαριστούμε πολύ τον καλό μας φίλο, Ματθαίο Σόκαλη για το βίντεο που μας έχει παραχωρήσει.

Σχόλια
Loading...