Βίντεο με αποσπάσματα ταινιών του Ανδρέα Ντούζου

 

Ανδρέας Ντούζος

Ο Ανδρέας Ντούζος συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως την δεκαετία του ’60, ενώ θεωρούνταν ένας από τους ζεν πρεμιέ της εποχής. 

Περιστασιακά από το 1963  μετέβη με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, εγκαθιστώμενος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης για συνολικά 17 χρόνια ως το 1980, όπου μεταξύ άλλων έκανε σπουδές σκηνοθεσίας.

Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Σούπερ Σταρ (μετέπειτα Μπρόντγουεϊ) στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο ανέλαβε το 1982 και αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη το 1994, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Άκρως Οικογενειακόν». Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία «Μια μέρα τη νύχτα» (2001).

 

Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλοςΡόλος
2001Μια μέρα τη νύχταΘάνος
1987Μια νύχτα στο τμήμα ηθώνΗρακλής Τράμπας
1986Το κορίτσι της αφίσαςΆρης Βρεττός
1985Ψηλός λιγνός και ψεύταροςΚαπετάνιος
1984Θηλυκό θηριοτροφείοΑποστολόπουλος
1983Παπαδίστικη κομπανία 
1967Η κοροϊδάρα 
1967Του χωρισμού το τραίνοΑνδρέας Ντούζος
1967Σαπίλα και Αριστοκρατία / Σαπίλα στο Κολωνάκι / Η ΝτροπιασμένηΔημήτρης Καλάκος
1967Αν μιλούσε το παρελθόν μου / Όταν η καρδιά κυβερνάΧρήστος
1966Δεν είμαι ατιμασμένη 
1966Ραντεβού στον αέραΔημήτρης Νικολάου
1966ΦουσκοθαλασσιέςΑυγουστής Ζουρμπέτας
1965Η ιστορία μιας ζωήςΛάκης Παπαδόπουλος
1965Καρδιά μου πάψε να πονάςΓιώργος
1965Κορίτσια για φίλημαΑνδρέας Ράμογλου
1965Οι ΕχθροίΡένος
1965Υπάρχει και φιλότιμοΓιώργος
1965Φωνάζει ο κλέφτηςΑντώνης Παπαδόπουλος
1964Πικρή μου αγάπη 
1964Έξω φτώχια και καλή καρδιάΚώστας Λυρίδης
1964Η βίλλα των οργίωνΑλέκος
1964Κόσμος και κοσμάκηςΆγγελος
1963Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη 
1963Όλα και τη ζωή μου ακόμα 
1963Ο άσωτοςΓιώργος Ντόμπρος
1963Όσα κρύβει η νύχτα / Άγρια ΝύχταΑλέκος
1963Πληγωμένες καρδιέςΠάνος
1962Κατρακύλισμα… στο βούρκο 
1962Ο ΛουστράκοςΤάκης
1962Όταν λείπει η γάταΆγγελος Φλωράς
1961Τα σαράντα παλικάριαΒασίλης
1961Αλίμονο στους νέουςΜανώλης/ φωνή διαβόλου
1961Έξω οι κλέφτεςΑνδρέας Αδάμαντας
1960Λύτρωσέ με αγάπη μου 
1957Μπαρμπα – Γιάννης, ο κανατάςΣτέφανος
1956Ο Δράκος 
1956Το Κατρακύλισμα (Κυλισμένη στο βούρκο) 
1954Μαγική πόλιςΑργύρης Αποστολόπουλος
1953Οι Κολασμένοι 

 

Ευχαριστούμε πολύ τον καλό μας φίλο, Ματθαίο Σόκαλη για το βίντεο που μας έχει παραχωρήσει.

Σχόλια
Loading...