Βίντεο με αποσπάσματα ταινιών της Τζένης Καρέζη

Τζένη Καρέζη

Η Τζένη Καρέζη έκανε  το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1955, με τη «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» του Αλέκου Σακελάριου, για να ακολουθήσουν περισσότερες από 30 ταινίες, όπως «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960), «Η νύφη το ‘σκασε» (1962), «Τα κόκκινα φανάρια» (1963), «Δεσποινίς διευθυντίς» (1964), «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (1965), «Τζένη – Τζένη» (1966), «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» (1968), «Μια γυναίκα στην αντίσταση» (1970).
 

Φιλμογραφία

Ερωτική συμφωνία (1972) [Μπέτυ Στεργίου – Κρίσπη]
Ερωτική συμφωνία (1972) [Ειρήνη Στεργίου]
Λυσιστράτη (1972) [Λυσιστράτη] 
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Μαντώ Μαυρογένους]
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970) [Άννα Κωλέττη]
Αγάπη και αίμα (1968) [Φόνη Γέρακα]
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) [Βασούλα Λιόντου-Μπεζεστένη]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967) [Νίκη Βάρσου]
Εκείνος κι εκείνη (1967) [εκεινη]
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965) [Μίκα]
Τζένη Τζένη (1965) [Τζένη Σκούταρη-Μαντά]
Δις διευθυντής (1964) [Λίλα Βασιλείου]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964) [Λενα]
Λόλα (1964) [Λόλα]
Κόκκινα φανάρια (1963) [Ελένη Νικολέσκου]
Η Αθήνα τη νύχτα (1962) [η ίδια]
Η νύφη τό ‘σκασε… (1962) [Καίτη Αλεξοπούλου]
Προδομένη αγάπη (1962) [Άννα]
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961) [Μαργαρίτα Κοντοσταύρου]
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλίκαρα (1960) [Αλέξια / Μαρίνα]
Ραντεβού στην Κέρκυρα (1960) [Ντιάνα (Μίρκα) Λανίτου]
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [Τζούλια Καράλη]
Χριστίνα (1960) [Χριστίνα]
Ναυάγια της ζωής (1959) [Φούλα]
Ταξίδι με τον έρωτα (1959) [Γιάννα]
Το νησί των γενναίων (1959) [Ντόνα]
Η λίμνη των πόθων (1958) [Ασημούλα-μνηστή Χρήστου Ραζή]
Μια λατέρνα μια ζωή (1958) [Νίνα (κόρη) / Ματίνα (μητέρα)]
Το τρελλοκόριτσο (1958) [Τζένη]
Δελησταύρου και υιός (1957) [Μπίλη Μαυρογιάννη]
Η θεία από το Σικάγο (1957) [Κατίνα Μπάρδα-Καδρή]
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957) [Καίτη Μπεναρδή]
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955) [Καίτη Μπεναρδή]
 
Ευχαριστούμε πολύ τον καλό μας φίλο, Ματθαίο Σόκαλη για το βίντεο που μας έχει παραχωρήσει.
Σχόλια
Loading...