Βίντεο με αποσπάσματα ταινιών της Σμαρούλας Γιούλη

Σμαρούλα Γιούλη

 Η Σμαρούλα Γιούλη έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε ηλικία 9 ετών, το 1943, στη Φωνή της καρδιάς, πλάι στον Αιμίλιο Βεάκη. Ακολούθησαν οι ταινίες Χαμένοι άγγελοι, Τελευταία αποστολή, Το σωφεράκι, Το οργανάκι και δεκάδες ακόμα. 

Φιλμογραφία

Η φωνή της καρδιάς (1942) [Ζιζή]
Τελευταία αποστολή (1949)
Χαμένοι άγγελοι (1948) [Έλλη]
Έλα στο θείο… (1950) [Ρούλα Γιορέ]
Εκείνες που δεν πρέπει ν`αγαπούν (1951) [Καίτη]
Ο πύργος των ιπποτών (1952) [Μαρίνα Δελαρόσσα]
Το σοφεράκι (1953) [Λέλα]
Το κορίτσι της γειτονιάς (1954) [Πίτσα]
Άνεμος του μίσους (1954) [Αγγέλα]
Ανοιχτή θάλασσα (1954) [Σμαρώ]
Γλέντι – λεφτά κι αγάπη (1955) [Μυρτώ]
Το οργανάκι του Αττίκ (1955) [Μέλπω]
Η καφετζού (1956) [Καίτη Γιαβάση-Τσαρδή]
Θυσία της μάνας (1956) [Αλίκη Τεγά – Δημητρίου]
Ο γυναικάς (1957) [Άλκη Μποράνη]
Ο πειρασμός (1957)
Ο μεγαλοκαρχαρίας (1957) [Λόλα]
Ραντεβού με τον έρωτα (1957) [Λιλή]
Της νύχτας τα καμώματα (1957) [Ρούλα Χατζηθεοδωρή]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Φούλη Προκόπη]
Ο μισογύνης (1958) [Λίζα] 
Κάθ’ εμπόδιο για καλό (1958) [Σμαρή (Σμαράγδα)]
Ο λεφτάς (1958) [Μαίρη Ντέρμα]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Ντουντού Βράιλα]
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960) [Ασράφ / Λένα]
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Μίλη Ντεκρίση]
Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) [Χριστίνα]
Μόνο για σένα (1965) [Στέλλα Περωτή]
Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές (1965) [Στέλλα Περωτή]

Ευχαριστούμε πολύ τον καλό μας φίλο, Ματθαίο Σόκαλη για το βίντεο που μας έχει παραχωρήσει.

Σχόλια
Loading...