ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Η ΒΙΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΦΑΡΑ ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (1945)

Το Η βίλλα με τα νούφαρα είναι ασπρόμαυρη, δραματική, αισθηματική, κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε το 1945.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Η Ρένα μια πλούσια Αθηναία, έρχεται να ταράξει την ηρεμία ενός χωριού. Εγκαθίσταται εκεί, μαζί με τη θεία της και τον μικρό της αδελφό, τον Λούλη. Ο Λούλης, που υποφέρει από καρδιακή ανεπάρκεια, έχει ανάγκη από γαλήνη και καθαρό αέρα. Ο κ. Κανδής, ο νεαρός γιατρός του χωριού, γοητεύεται από τη Ρένα που αυτή τον περιφρονεί λόγω της καταγωγής του και έτσι, ο ιατρός, απογοητεύεται. Ωστόσο, η ευγενική και άδολη φυσιογνωμία του γιατρού υπερνικά σταδιακά. Στο τέλος καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη της Ρένας.

 

 

photo3

Δεν μας έχει σωθεί καμία κόπια αυτής της ταινίας.

Η ταινία χαρακτηρίστηκε για τη σημαντική πρόοδο, που σημειώθηκε στη φωτογραφία, τα κινηματογραφικά ντεκόρ, τον εξελιγμένο ήχο και κινηματογραφικό ρυθμό. Οι κριτικοί της εποχής του κινηματογράφου συμφώνησαν ότι ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ταινία άντεχε στην κριτικήΑξιοσημείωτο είναι ότι η ερειπωμένη βίλλα, μετά από πυρκαγιά, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας, στην περιοχή των Αναβρύτων, αγοράστηκε από τον γνωστό επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος συντήρησε τα ερείπιά της. Σήμερα, τα ερείπια, ανήκουν στην είσοδο του μεγάλου κτήματός του. Οι λειτουργίες της βίλλας άλλαξαν: είναι πινακοθήκη, στεγάζοντας έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

photo1

Έτος: 1945

Πρεμιέρα: 23 Απριλίου 1945

Διάρκεια: 90′

Είδος: Αισθηματική

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ιωαννόπουλος

Σενάριο: Δημήτρης Ιωαννόπουλος

Μουσική σύνθεση: Χρήστος Χαιρόπουλος

Παραγωγός: Νίκος Χατζηνάκος

Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης

Ηθοποιοί: Δημήτρης Μυράτ , Καίτη Πάνου , Αλέκος Λειβαδίτης , Χρυσούλα Μυράτ , Σαπφώ Αλκαίου , Περικλής Γαβριηλίδης

 

BANNER_villa_noufara

Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ . ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ [ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ] ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ  ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΠΑΝΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ;;;;

photo2

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

 

 

 

 

Σχόλια
Loading...