Αφιέρωμα στην ταινία, Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958)

Το Ο Μιμίκος και η Μαίρη είναι ελληνική δραματική ταινία του 1958 σε παραγωγή Γιάννη Καρατζόπουλου και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Το 1893 στην Αθήνα, η νεαρή Μαίρη Βέμπερ αναγκάζεται να αρραβωνιαστεί έναν άνδρα που της επιβάλει ο πατέρας της που δεν τον γνωρίζει καν και δεν τον αγαπά ούτε κι αυτός είναι ερωτευμένος μαζί της. Στη δεξίωση των αρραβώνων της γνωρίζει έναν νεαρό ανθυπίατρο και θα ερωτευθούν.

Ο αρραβωνιαστικός της πληγωμένος θα καλέσει αρχικά σε μονομαχία τον νεαρό αξιωματικό, μα τελικά θα την ματαιώσει ο ίδιος ο αρραβωνιαστικός της που θα την αποδεσμεύσει.

Ο πατέρας της δεν θέλει τον ανθυπίατρο και εκείνοι θα αποφασίσουν να κλεφτούν. Την ημέρα όμως της φυγής τους εκείνος θα κληθεί εσπευσμένα στο Ναύπλιο για να αντιμετωπίσει μια επιδημία. Κι ενώ θα την ενημερώσει με γράμμα του για την έκτακτη φυγή του, το γράμμα δεν θα φτάσει ποτέ στο προορισμό του κι εκείνη θα αυτοκτονήσει.

Η ταινία στην πρώτης προβολή έκοψε 130.209 εισιτήρια και έλαβε τη 2η θέση σε σύνολο 51 ταινιών της περιόδου.

 
ΠρωταγωνιστέςΑλίκη Βουγιουκλάκη
Ανδρέας Μπάρκουλης
Θανάσης Βέγγος
ΜουσικήΤάκης Μωράκης
ΤραγούδιΣώτος Παναγόπουλος
Λευτέρης Λιγνός
ΦωτογραφίαΑντώνης Καρατζόπουλος
Παύλος Φιλίππου
ΜοντάζΠαύλος Φιλίππου
ΣκηνογραφίαΤάσος Ζωγράφος (και ενδυματολόγος)
Εταιρεία παραγωγήςΡωμύλος Φιλμ
Πρώτη προβολή1958 (Ελλάδα)
 

Τα γυρίσματα της ταινίας στην Ακρόπολη έγιναν με πολύ μεγάλη δυσκολία, διότι είναι χώρος όπου απαγορευόταν η λήψη με την κάμερα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η δημοτικότητά της έφτασε σε τέτοια ύψη με την ταινία, ώστε η Ελένη Βλάχου να την χαρακτηρίσει «Εθνική Σταρ της Ελλάδος», τίτλος που την ακολούθησε στην υπόλοιπη καριέρα της.

Πρόκειται για την 10η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη – ακολούθησε η ταινία «Η μουσίτσα» η οποία γυρίστηκε το 1959.

 

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

 

Σχόλια
Loading...