Αλέξης Γκόλφης: Ο ηθοποιός που πέθανε από ναρκωτικά και έμεινε αζήτητος δύο μήνες (βίντεο)

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Ο Αλέξης Γκόλφης, το πραγματικό του όνομα ήταν Αλέξης Γκολφινόπουλος, γεννήθηκε το 1948 και έφυγε από την ζωή το 2007.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, παίζοντας πολύ μικρούς ρόλους σε ταινίες του Θανάση Βέγγου, με το όνομα «Άλεξ Γκόλφης» στους τίτλους.

Ο ηθοποιός, έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό, όταν ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης του ανέθεσε το ρόλο του Μανωλιού-Χριστού, στη σειρά της ΕΡΤ, «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, το 1975-76.

Είχε τεράστια επιτυχία, σημειώνοντας τηλεθέαση που έφτανε ακόμα και το ογδόντα τοις εκατό.

Στις 3 Αυγούστου το 2007 τον βρήκαν, σ΄ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην πλατεία Κολιάτσου, σε κακή κατάσταση, σχεδόν ημιλυπόθημος,και τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Δύο μέρες μετά, στις 5 Αυγούστου του 2007, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αλέξης Γκόλφης πέθανε στα 59 έχοντας βαδίσει τον δικό του Γολγοθά.

Έμεινε στα αζήτητα του νεκροτομείου για 2 μήνες, από τις 5 Αυγούστου έως τις 10 Οκτωβρίου, αφού κανείς δεν τον είχε αναζητήσει.

Η ταυτότητά του διαπιστώθηκε τυχαία, όταν έτυχε να δει το πτώμα του ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ιγγλέση.

Η σύζυγός του ήταν συμπρωταγωνίστρια του Αλέξη στην τηλεοπτική σειρά και έτσι ο κος Κουτσαύτης τον αναγνώρισε.

Η κηδεία του ηθοποιού έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ στις 11 Οκτωβρίου του 2007.

Λίγοι φίλοι και γείτονες είπαν το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό στο νεκροταφείο του Ζωγράφου. Σ

την είσοδο υπήρχαν μερικά στεφάνια: από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο, από το Σπίτι του Ηθοποιού, από τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και από τη Διεύθυνση Θεάτρου του υπουργείου και, τέλος, ένα από τα ξαδέρφια του.

Video


Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...