Τότε ήταν που ο Αλέξης λατρεύτηκε από το κοινό και κυρίως από τις γυναίκες λόγω της ομορφιάς του αλλά κυρίως λόγω της λιτής βιβλικής μορφής που παρουσίαζε.

Μετά τη επιτυχία εξαφανίστηκε από το χώρο του θεάματος.

Η απώλεια της μητέρας του, η έξωση από το σπίτι, τα ναρκωτικά

Άρχισε ο κατήφορος για τον ηθοποιό όταν έχασε την μητέρα του και μετά από λίγο καιρό του έκαναν έξωση από το σπίτι του.

Καταφύγιο βρήκε σε μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στα Πατήσια, ενώ για φαγητό πήγαινε στην ενορία της γειτονιάς του για να πάρει ένα κομμάτι ψωμί από το συσσίτιο αστέγων.

Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είχαν μπει για τα καλά στη ζωή του.

Ο ίδιος δεν πίστεψε ποτέ στην κατάρα του ηθοποιού που έχει υποδυθεί τον Χριστό.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Μαρί-Λένα», Σεπτέμβριος του 1976

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος», 27 χρόνια μετά την τηλεοπτική σειρά που σημείωσε τηλεθέαση-ρεκόρ για την εποχή, είχε μιλήσει για την πορεία του μετά τον «Χριστό»:

«Ήμουν ένας ροκ… Χριστός», είχε πει. «Οι άνθρωποι στον δρόμο δεν με έβλεπαν σαν τον Αλέξη Γκόλφη, αλλά με αντιμετώπιζαν σαν… θεάνθρωπο. Αργότερα δεν ήθελα να προσβάλω την εικόνα που είχα δημιουργήσει με τον Χριστό με κάποια άλλη δουλειά. Έτσι στράφηκα στη μουσική. Οργάνωνα συναυλίες και έφτιαξα κλαμπ που έγιναν φυτώρια για μουσικούς, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Έτσι έμεινα μία δεκαετία στην αφάνεια. Αν ξαναζούσα τη ζωή μου, θα ήθελα έναν σύντροφο ή πολλά λεφτά, αν και ξέρω πως ό,τι σου δίνει η ζωή, σου το παίρνει πάλι πίσω»…

?  Ο Αλέξης Γκόλφης δίνει συνέντευξη στον Μανώλη Νταλούκα τον Ιούλιο του 2003 για τον Παύλο Σιδηρόπουλο: