Αβαταγγέλου Ελένη

Ελένη Αβαταγγέλου 

 

Η Ελένη (Νίτσα) Αβαταγγέλου γεννήθηκε στη Σμύρνη.
Παρακολούθησε μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου.
Εμφανίστηκε κυρίως σε ξένες παραγωγές που γυρίστηκαν στη χώρα μας (Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Συνέβη στην Αθήνα, Αλέξης Ζορμπάς, Φαίδρα κ.α.).
Επίσης εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, ως κομπάρσος (εκτός κι αν της μοιάζει αυτή που εμφανίζουμε ως κομπάρσα).

Φιλμογραφία (86 ταινίες)

Διαγωγή… μηδέν! (1949) 
Η λύκαινα (1951) Ζαϊρα (1952) 
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955)[στο πανηγύρι]
Θυσία της μάνας (1956) 
Κορίτσι με τα παραμύθια (1956) 
Αγιούπα το κορίτσι του κάμπου (1957) 
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1957)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)[στα καλλιστεία]
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)[γειτόνισσα στο ατελιέ του Γιώργου, έφερε πίσω τη γάτα] 
Γερακίνα (1958) 
Το νησί της σιωπής (1958)[λεπρή]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ένας βλάκας και μισός (1958)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959) 
Το νησί των γενναίων (1959) 
Ναυάγια της ζωής (1959) 
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)[τσιγγάνα]
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[πελάτισσα νυχτερινού κάντρου, χειροκρότησε τη Θηρεσία που μόλις είχε τραγουδήσει]
Δράκουλας και Σία (1959) 
Επιστροφή από το Μέτωπο (1959)[νοσοκόμα]
Η μουσίτσα (1959)[καλεσμένη / τον εαυτό της]
Αγαπούλα μου (1960) 
Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Το αγόρι που αγαπώ (1960)[θεατής στο θέατρο]
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ποτέ την Κυριακή (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Οι 900 της Μαρίνας (1961)[κάτοικος χωριού]
Δέσπω (1962) 
Συνέβη στην Αθήνα (1962) [θεατής στους αγώνες]
Κατρακύλισμα στο βούρκο (1962)[παίζει χαρτιά]
Δουλειές του ποδαριού (1962) [διευθύνει την επίδειξη]
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)[στη δεξίωση του γάμου]
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)[πελάτης ξενοδοχείου]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)[καλεσμένη]
7 μέρες ψέματα (1963)[πελάτισσα ξενοδοχείου]
Ο Άσωτος (1963)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963)[επιβάτης πλοίου]
Τα παιδιά της Μανταλένας (1963) 
Εγωισμός (1964)[καλεσμένη]
Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο (1964) 
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Οι κολασμένοι (1964)[κάτοικος χωριού]
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964)[περαστική και επιβάτης αεροπλάνου]
Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα (1965)[στη κηδεία]
Ο νικητής (1965)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η έβδομη μέρα της δημιουργίας (1966)[καλεσμένη]
Θυσία (1966)
Κοκοβιός και σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967) 
Γαμπρός απ΄το Λονδίνο (1967)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η αγάπη μας (1968)[θεατής θεάτρου]
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο παλιάτσος (1968)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η λυγερή (1968)[κάτοικος χωριού]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)[στη δεξίωση]
Ο γίγας της Κυψέλης (1968)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο μπλοφατζής (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο θαυματοποιός (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1970)[θεατής στο θέατρο]
Ο ξεροκέφαλος (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ο τρελός της πλατείας αγάμων (1970)[στο αεροδρόμιο]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)[πρόσφυγας]
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο νάνος και οι 7 Χιονάτες (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)[Ινδή ή κάτι τέτοιο, στο αεροδρόμιο]
Η ταξιτζού (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971)[ξένη]
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)[θεατής στο θέατρο]
Ο δρόμος των ηρώων (1971)[καλεσμένη στη δεξίωση]
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο τρελοπενηντάρης (1971)[ξένη στο αεροδρόμιο]
Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)[πενθούσα]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)[στη τελετή με τον Καρύδη]
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς (1972)
Ο Πατούχας (1972)[κάτοικος χωριού]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Απ΄τ΄αλώνια στα σαλόνια (1972)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)[συγγενής αγνοούμενου ή διασωθέντα]
Ο αντιφασίστας (1972)[κάτοικος Κάτω Ράχης]
Δουλικό αμέσου δράσεως (1972)[θεατής στο θέατρο]
Τον αράπη κι αν τον πλένεις (1973)[καλεσμένη]
Έγκλημα στο Καβούρι (1974)
1922  (1978)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...