Άννα Ιασωνίδου

Ιασωνίδου Άννα

 

Άννα Ιασωνίδου

Η Άννα Ιασωνίδου είναι ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Ήταν υποψήφια Σταρ Ελλάς το 1964 (με το ψευδώνυμο «Βόρειος Ήπειρος») χωρίς να πάρει κάποιο τίτλο (κέρδισε η Κορίνα Τσοπέϋ).
Τελείωσε το Αρσάκειο και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Αθηνών.Όμως την κέρδισε το θέατρο που αγαπούσε από παιδί κι έτσι μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Αμέσως μόλις αποφοίτησε έπαιξε πρωταγωνίστρια στο θίασο Ντ. Ηλιόπουλου στο «Γκλόρια».
Στη συνέχεια έκανε περιοδείες με τον σύζυγό της ηθοποιό, Σπύρο Παππά (1928-2010), αδελφό του γνωστού τραγουδοποιού Λάκη Παππά και το θίασο τους σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Μόσιος: Ο Θρυλικός Τσιγγάνος Της Βιντεοκασέτας

Φιλμογραφία

Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
Στην Πόλη αγαπηθήκαμε (1972) [Σοφία]
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970) [Κρινιώ]
Καλάβρυτα 1821 (1970) [Αϊσέ]
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [Καίτη]
Μενούσης, Ο λεβέντης της Ηπείρου (1969) [Αναστασά]
Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο παλιάτσος (1968) [Φανή]
Άγρια πάθη (1967) [Ρηνιώ]
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967) [Λίζα]
Ήθελε να γίνει Βασιλιάς (1967) [Φιλίτσα]
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Λίζα] 
Η μοίρα μας χτύπησε σκληρά (1966)
Ο αδελφός μου ο τρελάρας / Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966) [Μάρθα Φαρνέζη]
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) [Ξανθούλα]
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966) [Λιάνα]
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)[Αγνώ Αισώπου]
Κλαίω και σ`αναζητώ (1965) [Λένα]
Ο μεγάλος όρκος (1965)
Ο όρκος του νεκρού αδελφού (1965) [Αρετή]
Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965) [Άννα]
Του χωρισμού ο πόνος (1965) [Μαριάννα]
Φτωχολογιά (1965)

www.ellinikoskinimatografos.gr

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...